Kütahya

Kütahya'da ikinci üniversitenin kurulması

16:34 19 Ekim 2018
Kütahya'da ikinci üniversitenin kurulması

Rektör Kavuncu, düzenlediği basın toplantısında, yeni üniversitenin kampüs alanı olarak Germiyan yerleşkesi konusunda bir uzlaşıya vardıklarını, kademe kademe geçiş yapılacağını söyledi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütahya için çok büyük bir kazanım. İkinci üniversitenin varlığını Kütahya'mıza her alanda hissettireceğiz" dedi.

Kütahya’da ikinci bir üniversitenin açılmasına kamuoyunun da güzel tepkiler verdiğini belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

"Artık dünyada belirli alanda misyon edinmiş, belirli alanda daha mükemmeliyete doğru giden, ihtisaslaşmış üniversiteler yüksek öğretimin şu anda temel ilkelerinden ve böyle yapılan üniversitelerde belli alanlarda çok öne çıkmalar oluyor. Bundan yola çıkarak Türkiye’deki Yüksek Öğretim Kurumlarının gösterilen yeni hedefi ihtisaslaşma, misyon sahibi olma, belirli alanlarda öncülük etme ve bölgeler kalkınmaya katkı verme misyonu doğrultusunda oluşmuş bir üniversitedir. Sağlık teması seçmemizin nedeni de Kütahya'nın bu konuda bir alt yapısının olması ve böyle bir üniversitenin en çok etki yapabileceği, bölgeye katkı verebileceği alan da bu olması. Üniversitesiz bir kalkınma modeli ülkede düşünülemez. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütahya için çok büyük bir kazanım. İkinci üniversitenin varlığını Kütahya'mıza her alanda hissettireceğiz"

Üniversite olarak nitelikli işgücü için nitelikli eğitim verme hedefinde olduklarını anlatan Kavuncu, "Şu anda gelecek planları içerisinde üniversitemizde önceliği yatay değil dikey gelişmeyi ve büyümeyi hedefledik. Bir şehre üniversitenin katkısı sadece öğrenci sayısı ile ibaret olan bir durum değildir. Biz öğrenci sayımızla değil de mevcut öğrencilerimizin veya alacağımız yeni bölüm ve öğrencilerin iş bulabilirliği ve ülkeye yararıyla öne çıkmalıyız. İşsizler ordusuna yeni elemanlar katmak değil, ülkenin ihtiyacını öncelemek bizi için önemli. Öğrencilere nitelikli eğitimler vermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Kavuncu, Kütahya'nın termal su zenginliğinden dolayı üniversite olarak termal sağlık turizmini öncelediklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.