Kütahya

Gediz'de sporda yetenekli öğrenci taraması

14:05 30 Ekim 2018
Gediz'de sporda yetenekli öğrenci taraması

Gediz ilçesinde, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında yetenekli öğrencilerin seçimi yapıldı.

Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğinde, 81 ilde yürütülen proje kapsamında üçüncü sınıflar bazında 567 öğrencinin tabi tutulduğu yetenek test ve ölçümlerinin Gediz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nda yapıldığını söyledi.

Proje sayesinde yeni yeteneklerin spora kazandırılacağını belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Testler dönem başı, dönem sonu ve tatillerde olmak üzere üç aşamadan oluşmakta ve gelişimler takip edilerek her öğrenci incelenmektedir. Birinci aşama ekim ayında, ikinci aşama mayıs ayında ve değerlendirme, gelişme aşaması eylül ayında yapılmaktadır. Sekiz istasyondan oluşan her aşama, anlık bağlantı ile Ankara'daki heyete aktarılmaktadır. Amacımız, Gediz’de öğrencilerin, spora olan yatkınlıklarının belirlenerek, spor eğitimine tabi tutulmalarını ve öğrencilerin gelişim ve performans özelliklerine göre de ilgili spor branşına özgü antrenman programına alınmaları ve performans gelişimlerinin takip edilmesini sağlamaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.