Kütahya

İlkokul öğrencileri Yeşilay'ı tanıdı

15:54 30 Ekim 2018
İlkokul öğrencileri Yeşilay'ı tanıdı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Kütahya Şubesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencilerince Yıldırım Beyazıt İlkokulunda, Yeşilay Farkındalık Eğitimi düzenlendi.

Kütahya’da, ilkokul öğrencilerine Yeşilay'a ilişkin farkındalık eğitimi verildi.

Etkinlikte, öğrencilere Türkiye Yeşilay Cemiyeti tanıtılarak, zamanlarını verimli kullanma, düzenli beslenme alışkanlığı, bağımlılıklara karşı mücadele etme konularında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikle öğrencilere Yeşilay bilinci kazandırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Etkinliğimizde öncelikle Yeşilay’ı anlattık. Bunu, öğrencilerimizin henüz küçük yaşta iken Yeşilay'ı tanımaları adına yaptık. Yeşilay'ın ve Yeşilay Kulübü'nün faaliyetlerini de anlatarak onların da birer Yeşilay gönüllü olarak yetişmelerine katkı sağlamaya çalıştık."

DPÜ Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ise çalışmalarının ileriki günlerde tüm ilk ve ortaokullarda uygulamaya konulacağını belirterek, "Amacımız çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan ve bağımlıktan uzak tutmak. Öğrencilere Yeşilay'ın ne olduğunu anlatıyoruz. Ayrıca eğlenceli etkinliklerimiz de mevcut." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DPÜ Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’a katkılarından dolayı teşekkür eden Yeşilay Şube Başkanı Nuri Çetin, öğrencileri yaş gruplarına uygun bir şekilde bağımlılıklara karşı bilgilendirdiklerini dile getirdi.

Öğrencilere etkinlik sonunda çeşitli hediyeler ve katılım belgesi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.