Kütahya

DPÜ ile Lübnan Tripoli Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması

16:04 17 Aralık 2018
DPÜ ile Lübnan Tripoli Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması

DPÜ'den yapılan yazılı açıklamada, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile Lübnan Tripoli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raafat R. Mikati tarafından imzalanan anlaşmanın kurumlar arasında gerçekleştirilecek faaliyetler yoluyla aralarında bir işbirliği ilişkisi geliştirip bu ilişkiyi ilerletebilecekleri bir çerçeve oluşturduğu belirtildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Lübnan Tripoli Üniversitesi arasında bilimsel ve kültürel anlamda ortaklıklar kurulmasına yönelik anlaşma imzalandı.

Anlaşma kapsamında, kurumlarca yapılacak ortak bilimsel çalışmaların yapılmasının teşviki, ortak etkinlikler düzenleme ve personel ile öğrenci hareketliliklerine yönelik projeler geliştirme gibi başlıkların yer aldığı kaydedilen açıklamada, "İki üniversite personel ve öğrencilerine hareketlilik imkanı sağlayacak. Mevlana Programı ve Uluslararası Kredi Hareketliliği (Erasmus+ KA107) konusunda çalışmalar yapılmasında da mutabık kalınan anlaşma ile DPÜ uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında bir ilke imza atarak, uluslararası işbirliklerini Arap coğrafyasına taşımış oldu." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.