Kütahya

Barajda sular çekildi, binlerce balık sıcaktan öldü!

15:31 01 Eylül 2020 4 Yorum Var
Barajda sular çekildi, binlerce balık sıcaktan öldü!

Kütahya'da içler acısı bir manzara ortaya çıktı. Kentte yer alan Porsuk Barajı’nda hava sıcaklığı sebebiyle baraj suyunun yaklaşık 17 metre çekilmesiyle binlerce balık yavrusu karaya vurarak öldü

Olayda, Kütahya merkeze bağlı Sofça köyü yakınındaki barajın kıyısında çok sayıda ölü balığı gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine baraja gelen Çevre ve Şehircilik ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklar ile sudan numune aldı.

Kıyıda boyları 3 ile 5 santimetre arasında değişen gümüş cinsi binlerce ölü balık yavrusu tespit ettiklerini dile getiren Kütahya Çevre Denetim Şube Müdürü Turgut Badak, "Barajda yaklaşık 17 metre ani bir çekilme olduğunu gördük. İlk incelememizde suyun yüzeyinde kimyasal bir atığa rastlanmadı.

Aniden yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle suyun çekilmesinden dolayı balıkların oksijensiz kalarak ölmüş olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Turgut Badak, Porsuk Havzası'ndaki işletmelerde yaptıkları denetimlerde barajı kirletecek bir bulguya da rastlanmadığını bildirdi.
Bu arada, balık ölümleri sebebiyle Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin de çalışma başlandığı belirtildi.

Bir bölümü Eskişehir sınırları içinde de bulunan ve tarım alanlarında kullanılan sudan ve ölen balıklardan alınan numunelerin incelenmesinin ardından balık ölümlerin sebebinin ortaya çıkacağı ifade edildi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Derya deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya eski gedizde meydanda yıllarca o su boşa akıyor susuz köyler var neden değerlendirilmiyor..
    Cevapla
  • H.ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak 1 osb nin pisliği tarihi yıprak köprü sünün oradan çaya akıyor
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben kütahyalıyım yıllardır yaz mevsiminde o mevkide sular çekilir fakat balıklar ölmez porşuk çayı eskisi gibi temiz değil aynızamanda ıslah çalışmalarıda yapılmaz.porsuk çayının dipleri ot dolu ,temizlenmez sular çekildiğinde kenarlarında derinleştirilme yapılmadığından yıllardır sığlık toprak kaymaşı ve su taşkınları esnasında gelen topraklar vesilesiyle porsuk çayının kenarları doldu .yavru balıklarda büyük balıklardan kaçmak için yuvalarda oralarda olduğun dan sular çekildiğinde oralarda ölümler gerçekleşiyor yetkililer bunu nezaman akıl edecek acaba merak ediyoru.ilgililere duyurulur
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet su isleri ulkenin her yerine baraj yapmali sular bosa akmamali su en buyuk silah olcak dunya susuzluga dofru hizla yol aliyor tetbirler yavas aliniyor turkiyede imkan olan her yere baraj yapilmasi lazim ivedi sekilde
    Cevapla
  • Yasar 3 yıl önce Şikayet Et
    Milleti HES lere karşı kışkırtanlar da hangi düşünceyle hareket ediyorlar acaba.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.