Kütahya

Bu elma görenleri hayrete düşürüyor

12:25 19 Eylül 2020 6 Yorum Var
Bu elma görenleri hayrete düşürüyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir elmada sakalı andıran bitkiler oluşunca görenleri hayrete düşürdü.

Tavşanlı İlçesi Yeni Mahallede ikamet eden ve sanayide oto kaporta işyeri bulunan İsmet Özlü'ye ait evin bahçesinde elma ağacındaki elmada sakal benzeri bitkiler çıktı.
İsmet Özlü, bahçede dolaşırken gördüğü elmadaki kıllara benzer bitki çıkıntılarını fark edince hayretler içerisinde kaldı. Elma ağacındaki bir elmayı kopartarak ziraat mühendisine gösteren İsmet Özlü, "İşyerimden eve gittiğimde vakit geçirmek için bahçemin bakımını yapıyordum. Yaklaşık 10 yıllık elma ağacımda bu sene ilk kez bu tür kıllanma fark ettim. Hemen bir tanıdık ziraat mühendisine gösterdim. Elmayı inceleyecekler ve sonucunu ben de çok merak ediyorum" dedi.

Elmadaki bu farklılığı gören vatandaşlar ise hayretle inceliyor.

Ziraat Mühendisi Ertuğrul Gürleyen ise konu hakkında şunları söyledi: "Memeli pas hastalığı adını verdiğimi bir hastalık. Bu hastalık ardıç ağaçlarından gelmektedir. Bio fungus etkenlidir ve bu hastalıkla ilgili çiftçilerimizin yapması gereken ilk baharda, çiçeklenme döneminde hastalıkla ilgili mantari ilaçların kullanılması gerekir. Çünkü bu tür hastalıklar üründe kaliteyi ve ürün fiyatını düşürmektedir" dedi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • balıklı 3 yıl önce Şikayet Et
    insan bozulunca insanın irade alanındaki her şey bozulur. insanın fasit fikirleri amel sahasında bulunan varlıklar üzerinde fasit hareketler olarak görülür. insanın kurtuluşu kaybettiği fıtri, asli insani özelliklerine kavuşmasıyla olur. insani özelliklere kavuşmak, insan büyükse tevbe ve istiğfar ile hz allah cc tan affını istemesi ve hz allahın vermesiyle olur. eğer çocuk yaşta ise çocuklar da ifsat olmadığı için onların günahlardan korunması insani meziyyetlerini muhafaza için yeterli olacaktır.
    Cevapla
  • Kel 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet o kadar para veriyor saçı sakalı çıksın diye Cenab-ı Hak elmaya nasip ediyor :))
    Cevapla
  • Mantık 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar ilacın sonunda başka şeylerde çıkar..
    Cevapla
  • Herif 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapalım sakalı çıktıysa! Elmaya dede mi diyelim
    Cevapla
  • metin ü. 3 yıl önce Şikayet Et
    basmışsın ilacı kimyasalı sakalıda çıkar saçıda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.