Kütahya

Koronadan ölen gurbetçinin cenazesinin yıkanmadan gönderilmesine tepki

14:42 21 Aralık 2020 2 Yorum Var
Koronadan ölen gurbetçinin cenazesinin yıkanmadan gönderilmesine tepki

Almanya’da Korona virüsten ölen gurbetçi Hasan Hüseyin Güleç’in cenazesinin Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Dereköy köyüne yıkanmadan gönderilmesi tepki çekti.

Köy Muhtarı Tayfun Bütün, Almanya’da Korona virüsten ölen 80 yaşındaki gurbetçi Hasan Hüseyin Güleç’in cenazesinin köye yıkanmadan gönderilmesinin Almanya’daki Diyanetin mekanizmasının çalışmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Bütün,” Almanya’da Korona virüsten vefat eden Hasan Hüseyin Güleç abimizin cenazesini üç günlük uğraşlarımız sonucu yurdumuza getirtebildik. Daha sonra bize cenazenin Almanya Hastanesi'nde yıkanmadığı bilgisi verildi. Bu da Almanya’daki Diyanetin mekanizmasının çalışmadığını gösteriyor. Bunun üzerine apar topar köy imamımızı bulduk. Sağ olsun imamımız cenazeyi yıkadı ve köyümüzde ilk defa gece cenaze defnetmenin üzüntüsü yaşadık. Rabbim bir daha böyle acı yaşatmasın. Yurt dışında ölen bir Müslümanın hele bu pandemi döneminde yıkanmadan gönderilmesine sebep olan Almanya’da Diyanet adı altında görev alanları şiddetle kınıyorum. Gurbette yaşan abilerime, kardeşlerime sesleniyorum pandemi döneminde lütfen çok dikkatli olunuz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet bu konuda cok titizdir ,haksız suçlama var,haber edilmediyse diyanet ne bilsin meftayı herkes diyanetemi kayıtlı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • AHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupad kim olursa olsun, camiye gelsin veya gelmesin, camiye üye olsun veya olmasın hiç fark etmez tüm cenazeler yıkanır namazı kılınır ve TR’ye gönderilir. Bunlar covid sürecinde bile uygulandı. Bu cenazede farklı bir durum olabilir. Yetkili makamlar izin vermediyse siz onu gidip zorla yıkayamazsınız. Kaldıki normal canlı insan da bile suyun kullanılamadığı durumlarda teyemmüm yapılır. Cenazeye de bu yapılabilir. Muhtarımız biraz hissi davranarak serzenişte bulunmuş. Kendisinin de belirttiği üzere yine yıkama işini bir Diyanet görevlisi yapmış. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • DönenDünya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölen meftanın hijyenik saklanması yıkanabilmesi için her devlete bağlı diyanet camisinin buzluğu ve personeli olması gerekir bu zor zamanda yani şu an her cami siyaseten ne açıktır nede maddi olarak ayaktadır. Ayrıca eğer cenaze form üyeliği de yoksa biraz sorun çıkar lakin yinede hayırsever vatandaş ve dindaşlar tarafından eğer şartlar müsaatse yıkanır herhalde. Görmeden bilmeden tahminler fitne fesat yol açar istemeden bu zor zamanda. Ayrıca siyasi zorluklar unutulmasın ecnebi ellerinde.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçma saçma konuşmuş muhtar. Gelde öyle kolaysa Alman kanunlarını çiğne. Burada her eyaletin kendi kanunuda var. Mümkün olsaydı herhalde yıkarlardı demekki olmadı. Ben Diyanet cemaatinden değilim ama yiğidi öldür hakkını yeme.
    Cevapla
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne anlatmaya calistin Avrupanin her yerinde yikanir bunda vardir baska mesele
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.