Kütahya

Kütahya’da şifa kaynağı hamam ve havuz çürümeye terk edildi!

13:28 13 Aralık 2021 16 Yorum Var
Kütahya’da şifa kaynağı hamam ve havuz çürümeye terk edildi!

Kütahya’da Yoncalı Mahallesi sakinleri bir simge haline gelmiş olan 'Dübecikler Hamamı ve Havuzu'nun yıllardır bir türlü yenilenip tekrar hizmete açılmamasına tepki gösterdi.

Hasan Demirdöğen ve Musa Akbulut isimli mahalle sakinleri, "Dübecikler, yıllardan beri Yoncalı'nın incisi olarak bilinen bir kaplıcamızdı. Maalesef 4 yıldan beri harabe vaziyette. Kimsenin uğramadığı, artık Dübecikler muhitinden kimsenin geçmediği bir yer oldu. Geceleri karanlık, ıssız, sessiz, harabe bir yer oldu artık. Buranın bir an önce faaliyete geçirilmesine, canlanmasına, eskisi gibi insanların Buradan şifa kaynağı olarak gelip faydalanmasını istiyoruz. Buradaki yüzme havuzu şu anda Yoncalı'nın hiçbir yerinde yok. O kadar büyük yüzme havuzu olan, suyunun da hemen yakınında olmasından dolayı sıcak olan bir hamamı vardı. Maalesef burası 4 yıldan beri atıl vaziyette, kimsenin ilgilenmediği alakadar olmadığı bir yer oldu. Devletin malını korumak güzelleştirmek bu kadar mı zor. Yoncalı gibi bir turizm bölgesine yakışmayan bir görüntü var burada. Gelen insanlar hep Dübecik'leri soruyor. Bizde, '4 yıldan beri kapalı, hiçbir şey yapılmıyor' diyoruz. Bizimde evimiz burada karşıda önceden sabah kalkıp mis gibi hamamımıza girerdik. Ama şimdi maalesef yok. Bir an önce yetkililerin bunu göz önüne alıp, ihaleye mi verilecek, devlet mi yapacak bunun çaresine bakılmasını istiyoruz" diye konuştular. 

YORUMLAR

16 Yorum Var
  • Âlim 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar şifa bulsun diye değil ilaç alsınlar parayla diye çalışıyorlar işte gerçek.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Aysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatilat yapılıp yenilenmesi faliyete geçmesini talep ediyoruz.58 yaşındayım bizde burda yüzmeyi öğrendik.
    Cevapla
  • Aysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede yenilensin eskisi gibi bayanlara dönüşümlü erkeklerede açılsın.Bende burada yüzmeyi öğrendim inşallah yenilenip tekrar Kütahyalılarımıza kazandırılır.
    Cevapla
  • Mutlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzmeyi ben bu havuzda öğrendim. Eskiden kabaklar vardı. Belimize takar havuza öyle girerdim. çok kalabalık olurdu.iceri giderken kuyrukta beklerdik.. Şimdi acınılacak durumda ...inş en kısa zamanda tadilat yapılır..Kütahyalılar lütfen uyanın...bir adım ilerliyelim...
    Cevapla
  • Necdet 2 yıl önce Şikayet Et
    Birilerine satacaklardır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.