Kütahya

Kütahya’da hurda malzemelerden otomobil yaptı! ‘Dereköy’ adını verdi

10:17 06 Haziran 2022 2 Yorum Var
Kütahya’da hurda malzemelerden otomobil yaptı! ‘Dereköy’ adını verdi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Dereköy’de yaşayan inşaat ustası Mustafa Kalkan, hurda malzemelerden otomobil üretti. Kalkan yaptığı otomobile “Dereköy” adını verdi.

60 yaşındaki emekli inşaat ustası Mustafa Kalkan, atık malzeme ve eski motosiklet motoru kullanılarak yürür hale getirdiği 4 vitesli, benzinli, üstü açık aracını 3 ayda tamamladığını söyledi. 

"OTOMOBİLİ GELİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

Atık malzemeleri en güzel şekilde değerlendiğini belirten Kalkan, "Yaşım ilerlediği için dışarıda gezinmek ve araziye gitmek amacıyla küçük bir otomobil yapmayı planladım. Hurdacılardan temin ettiğim çeşitli metal, sac ve demir malzemeler ile eski eski motosiklet motoru kullanarak otomobil imal ettim. Yaklaşık 6 bin liraya mal olan otomobile “Dereköy” adını verdim. İleriki dönemlerde otomobili daha da geliştirmeyi ve üzerini kapatmayı düşünüyorum” dedi. Mustafa Kalkan’ın imal ettiği otomobile köy içerisinde tur atması köylülerden büyük ilgi gördü.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başa bela her gelen böyle damdik şeylerle cadeye çıkarda al başına belayı sonradı kaza sigota suçsuz insan suçlu Evinnin bahçesinden dışarı çıkmaması kazım
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • şeker 1 yıl önce Şikayet Et
    Dayı ellerine sağlık, ama bu arabaya emniyet kemeri şart
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.