Kütahya

Eski halinden eser yok! Kütahya Zafer Meydanı yenilendi

19:36 31 Ağustos 2022 8 Yorum Var
Eski halinden eser yok! Kütahya Zafer Meydanı yenilendi

Kütahya’da baştan aşağı yenilenerek yepyeni bir görünüme kavuşan Zafer Meydanı’nda, marşlar eşliğinde düzenlenen havai fişek ve su ışıkları gösterileri görsel şölene sahne oldu.

Kütahyalılar, Zafer Bayramı coşkusunu Zafer Meydanı’nda marşlar, ışık ve lazer ile havai fişek gösterisi eşliğinde yaşadı.

İHA'ya konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya'nın simgesi çinili vazonun da bulunduğu Zafer Meydanı'nın, öngörülen süreden 2 ay önce tamamlandığını kaydetti.

"EN BÜYÜK HAYALLERİMDEN BİRİSİYDİ"

Işık, "Asım Gündüz Caddesi girişine Asım Gündüz Paşamızın anıtını, Hisarlı Ahmet'in anıtı da meydanın girişine koyduk. Meydanın ortasına da sanatın simgesi vazomuzu yerleştirdik. Vazonun olduğu nokta tüm yolların kesiştiği bir alan. Kütahya'ya girildiğinde ilk karşınıza burası çıkıyor. Valiliğimiz ve tören alanı ile 16 Türk devletinin bayrakları da burada. 70 metre çapında hem trafik akacak, hem yayaya açık, hem tören, hem de sair zamanda her türlü etkinliğin yapılacağı çok amaçlı bir meydan. Büyük Zafer'in 100. Yılını kutluyoruz. 100 yılda yaşanacak bir heyecana şahit olduk. Şükürler olsun. Şehrimize böyle bir eseri kazandırmanın onuru yaşıyorum. En büyük hayallerimden birisiydi, hayalim gerçekleşti. Bu meydanın şehrimize ve adına yakışır olması gerekiyordu. Bunu başardım çok şükür" dedi.

Meydanı dolduran binlerce vatandaş, havai fişek ve su ışıkları gösterisini adet nefeslerini tutarak izledi.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Rksm 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Kütahya lı ne yapsan beğenmez belediyeler az veya çok kaldıkları dönemlerde kutahyamiza hizmetleri eserleri olmuştur hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer burada iş imkanı yoksa mecburen göç verecektir, eğer çocuk okumak istemiyorsa ara elaman olarak çıraklık kurslarına gönderilmeli, dahası inegölde vatandaş iş buluyor 7 ,8 tl yi beğenmiyor ordan çıkıp oraya giriyor veyahut temiz masa başı iş arıyor yozgatlı,corumlu, kişiler 800 km geldiler önce çıraklık ,usta şimdide patron oldular mobilyada kendilerini tebrik ediyorum biz kutahyalilar sıcramaktan korkuyoruz inegölde mobilya da ,döşemeci,kesinci,iskeletci, ambalajci, gibi elaman alınır yazısını vitrinlerde görürsünüz çocuklarımızı mobilya bölümünü okuyalım yüksek okulda çizimci okusunlar 10 bin tl maaş vae
    Cevapla
  • sıddıka sıddıka 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru.katılıyorum
    İlk beğenen sen ol
  • Nebi Kubilay 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki olan hiçbir şey kötü değildir ancak iş imkanı ve sanayi ler daha çok olsa çok güzel olur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna hiç gerek yoktu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya nın vazoya parka çok ihtiyacı var ya gençlerimiz iş bulamıyor bizler yenilenen vazoya sanki çok önemli bir şey gibi seviniyoruz çöezebiliyorsanız trafiği çözün tescilli yıkık binaları çözün
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    İşsiz değil iş beğenmeyen gençlik var. İş veriyorum 20 gün durmuyor her tarafı ayrı oynuyor. Geç gelir, tras olmaz, üstüne başına dikkat etmez ,elde telefon ağızda sigara müşteriyle tartışır, hastası cenazesi bitmez. Gece sabaha kadar video izler vsvsvsvs. İş arayan ADAM lazım. Ergenlikten kurtulamamis çoluk çocuk değil. Gençlerimiz biraz buyumeli artık.
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya lı gençlerde işte çalışma gibi bir alışkanlık yok işi napsın
  • Savas 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyenin iş bulma gibi bir sorumluluğu yok. O sorumluluk merkezi idarenin isi
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.