Malatya

Kurban Bayramı'na doğru

11:06 22 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, mesaj yayımladı

 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen Kurban Bayramı'nı terör olayları nedeniyle buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakarak kutladıklarını belirtti.

Bayramların, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, dargınlıkların unutulduğu, kardeşçe kucaklaşılan günler olduğunu aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Bayramlar birleştirici ve bütünleştirici özellikleriyle toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Toplumsal bilincin gelişmesine, ulusal değerlerin güçlenmesine, birlikteliğin, kardeşliğin ve sevginin yaşanarak ve paylaşılarak artması, bayramları tüm toplumlar için özel kılmaktadır. Bizlere, özgürce ve huzurla bayram kutlama imkanı veren, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın manevi huzuru içerisinde olduklarını aktardı.

Terör saldırıları ve bu hain saldırılar sonucu şehit düşen kahraman asker ve polisler dolayısıyla bu bayrama buruk girdiklerini bildiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı, paylaşma olgusunun gelişip yaygınlaştığı manevi günlerden biridir. Bu Kurban Bayramı'nda şehit ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Temennimiz, bu Kurban Bayramı birlik ve beraberliğimize, terör olaylarının son bulmasına, huzur ve güvenin yeniden tesisine vesile olur. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere Türk ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.