Malatya

KADEM Malatya Temsilcisi Prof. Dr. Karabulut:

12:04 10 Ekim 2015
KADEM Malatya Temsilcisi Prof. Dr. Karabulut:

"Sürdürülebilir kalkınmada kadının temsil oranını artırmayı hedefliyoruz"

 Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sürdürülebilir kalkınmada kadının temsil oranını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Karabulut, bir restoranda düzenlediği toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Derneklerinin 8 Mart 2013'de Dünya Kadınlar Günü'nde kurulduğunu hatırlatan Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da kurucusu olduğu KADEM'in başkanlığını Sare Aydın Yılmaz'ın yürüttüğünü ifade etti.

Dernekler çalışmaları hakkında bilgiler veren Karabulut, "Kadının erkeği, erkeğin kadını tamamladığı cinsiyet adaletine inanan, geçmişin tek tip kadın anlayışına karşı farklılıkların kadın ve demokrasiyi zenginleştirdiğini benimseyen, ailenin birlikteliğini önceleyen, kadın ve erkeğin mevcut her fırsatta ve olanaklara eşit oranda sahip olması gerektiğini savunan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Sürdürülebilir kalkınmada kadının temsil oranını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Ülkedeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak için kadınların birikimlerini, yeteneklerini verimli olarak kullanabilecek uygun zemini sağlamayı misyon edindiklerini aktaran Karabulut, şöyle devam etti:

"Hedeflerimiz doğrultusunda çözümler geliştirerek kadınlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve zenginleştirmek, kadınların sadece aile hayatında değil sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik hayatta aktif birer birey olmalarını sağlayan, Türkiye'deki kadın çalışmalarının tanıtılması ve sosyo-kültürel değerlerin yaygınlaştırılmasını sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonunu benimsemekteyiz. Bu kapsamda, 'Benim de şikayetim var', 'Kadın varsa demokrasi var', Erkeksen öfkeyi yen', 'İnsafa gelin (Çocuk gelin olmaz)', 'Önce adam ol' gibi kampanyaların yanında çeşitli konularda eğitim seminerleri, konferanslar, çalıştaylar, araştırmalar yürütüyoruz."

Karabulut, Malatya'da ise KOSGEB ile ortam girişimcilik kursu verdiklerini, akademi günleri kapsamında "Kadın ve Şiddet" konulu paneller gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bu tür etkinliklerinin devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.