Malatya

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

16:50 21 Ekim 2015
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bin 300 liralık asgari ücretin iş verene yükünün minimum olması için bazı ek tedbirleri alıyoruz" dedi.

Işık, partisinin Malatya İl Başkanlığı ziyaretinde, kentin sanayide önemli mesafeler aldığını, bunun da kendilerini memnun ettiğini söyledi. Malatya'nın son yıllarda Türkiye'nin en hızlı gelişen kentleri arasında yer aldığını hatırlatan Işık, bu gelişimin niteliğini artırmaya yönelik çalışmaları da görme fırsatı bulduğu ifade etti.

Işık, arkasında güçlü teşkilatı olmayan partilerin kalıcı başarılara imza atmasının mümkün olamayacağını belirtti.

Gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorusuna ilişkin de Işık, "Bin 300 liralık asgari ücretin iş verene yükünün minimum olması için bazı ek tedbirleri alıyoruz. Burada emek yoğun sektörlerle anahtar teslimi fabrika yapıp sembolik bir kirayla sanayicimize verme ve yeni iş bulan gencimize bir yıl süreyle maaşını devlet olarak bizim karşılamamız gibi düşüncelerim var. Yine bazı ek tedbirlerle asgari ücret artışının özellikle sanayicimize ek yük getirmemesi için elimizden gelen tedbirleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Çalışanlarımızın refah seviyesini yükseltmek durumundayız. Bunun da özellikle sanayimize olumsuz etki yapmaması için de ilave tedbirleri almak durumundayız. İkisini de aynı anda yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

- Gençlere ücretsiz internet kullanımı

Işık, TÜRKSAT 4B uydusunun kendilerini gururlandırdığını söyledi. 

Artık internetin çok daha hızlı ve ucuza kullanılacağını hatırlatan Işık, "Gençlere ücretsiz internet kullanımı sağlayacağız. Bunu, hem kaliteli hem ücretsiz yapacağız. Dolayısıyla bunu sağlamak için 4B uydusunu fırlattık. Şimdi TÜRKSAT 6A'yı da milli proje olarak başlattık. Şu anda proje devam ediyor ve inşallah 2019'da bitireceğiz" diye konuştu. 

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da seçimlerde en yüksek oyu almak için gayret göstereceklerini kaydetti.

Bakan Işık, daha sonra Yeni Camisi'nde namaz kıldı, Soykan Meydanı çevresindeki esnaf ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.