Malatya

Darende'de Kent Müzesi açılıyor

17:16 22 Ekim 2015
Darende'de Kent Müzesi açılıyor

 Malatya’nın Darende ilçesindeki tarihi Cumhuriyet İlkokulu binası Kent Müzesi olarak restore ediliyor.

Darende Kaymakamı Ali Türk ile Belediye Başkanı Süleyman Eser, restorasyon çalışmalarını inceledi. Türk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, müzenin hem kent müzesi hem de yöresel ürünlerin tanıtılıp satılacağı ve sosyal etkinliklerin yapılacağı bir yer olacağını belirtti. 

İlçenin hafızasının canlı tutulması açısından müzenin önemine işaret eden Türk, restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Belediye Başkanı Eser de yaklaşık 480 bin lira finansman sağlayarak müzeyi Darende’ye kazandıracak Fırat Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti. Darende Cumhuriyet Okulu Kent Müzesi projesinin Tarihi Kentler Birliği tarafından "restorasyon projesi" dalında birinci seçildiğini aktaran Eser, çalışmayı oldukça önemsediklerini söyledi.

Restorasyon çalışmalarının 2 aşamadan oluştuğu anlatan Eser, "İlk olarak 630 metrekarelik kapalı alanda çalışmalarımız başladı. Binanın dış görüntüsüne sadık kalınarak bu çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmalar kısa bir süre sonra tamamlanacak. Daha sonra müzenin iç kurulumu için çalışmalara başlatılacak. Tüm bu çalışmaların 2016 sonuna kadar tamamlanmasını amaçlıyoruz. Böylece güzel Darendemiz kent müzesine kavuşmuş olacak. Çevre düzenlemeleriyle Darende’nin şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra sergi salonları, geçmişten günümüze Darende fotoğrafları, etnografik ürünler ve tarihi eserler yer alacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.