Malatya

Pediyatri okulu hekimlere "ışık" oluyor

11:53 27 Ekim 2015
Pediyatri okulu hekimlere "ışık" oluyor

VOLKAN KAŞİK - İnönü Üniversitesi tarafından 6 yıl önce başlatılan ve 11'incisi gerçekleştirilen Pediyatri Okulu uygulaması, her geçen gün gelişen ve değişen tıp alanında hekimlerin kendilerini yenilemesine katkı sağlıyor.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 2010 yılından itibaren düzenlenmeye başlanan ve 6 ayda bir gerçekleştirilen Pediyatri Okulu'nda, pediyatrik gastroenteroloji, nöroloji, yenidoğan, pediyatrik nefroloji, kardiyoloji, hematoloji gibi çeşitli konularda alanında uzman öğretim görevlilerince verilen eğitimler, hekimlere adeta "ışık" oluyor.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediyatri Okulu Koordinatörü Prof. Dr. Hamza Karabiber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce başladıkları uygulamayı başarıyla sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye genelinde ulusal ve uluslararası birçok kongrenin düzenlendiği ancak bunlara katılımın masraflı ve ulaşımın bazen zor olması nedeniyle her yöredeki çocuk doktorları ve asistanlarının bu kongrelere gitmesini güçleştirdiğini anlatan Karabiber, bu nedenle 2010 yılında önce üniversitelerinde lokal, katılım masrafı düşük bilimsel toplantılar yapmaya başladıklarını ifade etti.

- "Türkiye'nin birçok kentinden katılımcılar oluyor"

Pediyatri Okulu ile yöredeki çocuk doktorları ve asistanlara bilimsel katkı sağladıklarını vurgulayan Karabiber, şöyle devam etti:

"İlkini 6 yıl önce Pediyatrik Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme sınıfıyla başlattığımız pediyatri okulumuzun 11'incisini Ergen Sınıfı ile tamamladık. 2,5 gün süren eğitimlerimize başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinden katılımcılar oluyor. Eğitimleri 50-60 kişiyle sınırlayarak sınıf ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Tüm bilimsel sunumlar interaktif ortamda yapılıyor ve dinleyici her an hocanın sözünü kesip soru sorabiliyor. Ulusal ve uluslararası çok sayıda kişinin katıldığı kongrelerde katılımcılar bu imkanı bulamayabiliyor. Böylesi küçük ortamda daha rahat olan katılımcıların kafasında soru işareti kalmıyor. Şu ana kadar yaklaşık 700 hekim pediyatri okulundan yararlandı."

- "Eğitimler mesleki anlamda çok önemli"

Prof. Dr. Karabiber, pediyatri okulunun hekimlerin bilgilerini güncelleyerek kendilerini geliştirmesine katkı sağladığını aktararak, okulda hekimlere teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitimler de verdiklerini bildirdi.

Katılımcılardan olumlu geri bildirimler aldıklarını aktaran Karabiber, şunları kaydetti:

"Bu eğitimler mesleki anlamda çok önemli. Çünkü tıp, sürekli gelişen ve değişen bir alan. Bir hekimin kendini sürekli güncel tutabilmesi gerekir. Pediyatri Okulu da bunun en yoğun yaşandığı ortam. Türkiye'de yılda yaklaşık 30-40 çocuk hastalıklarıyla ilgili büyük katılımların olduğu kongreler yapılıyor. Bunların hepsine katılabilmek hem maddi hem de zaman açısından mümkün olmuyor. Bizim pediyatri okulunun özelliği hem kısa süreli, hem cüzi ücretle ve küçük gruplar halinde olması. Bu da katılımcılara ciddi bir avantaj sağlıyor."

Katılımcılara sertifika da verdiklerini belirten Karabiber, eğitimleri aksatmadan sürdürmeyi hedeflediklerini ve Nisan 2016'da 12. Pediyatri Okulu Çocuk Enfeksiyon sınıfını düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.