Malatya

Milletvekili seçiminin ardından

15:00 03 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkoç: "Bu seçimde istikrar ve huzurun ortaya çıkmasıyla birlikte yatırımların da hızlanacağını düşünüyoruz"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, milletvekili seçiminde istikrar ve huzurun ortaya çıkmasıyla yatırımların da hızlanacağını düşündüğünü bildirdi.

Erkoç, MTSO'da gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin Türkiye'ye, bölgeye ve Malatya'ya hayırlı olmasını dileyerek, milletin büyük teveccühünü kazan AK Parti'yi tebrik etti.

Milletin huzur, güven ve istikrar istediğini belirten Erkoç, "Huzurun, istikrarın ve güvenin olduğu yerde de ekonomik büyümenin geçmiş yıllarda olduğu gibi yüzde 7, 8'lerde olması gerekiyor. Artık çalışma zamanı, üretim zamanı. İş dünyası, istikrarı, güveni ve huzuru arıyordu. Yeni kurulacak hükümetten özellikle iş dünyasının önündeki engelleri kaldırmasını istiyoruz. Özellikle yeni teşvik sisteminin katma değeri yüksek ürünlere, ihracata yönelik olması gerekiyor. Ülkenin hedeflerine ulaşması noktasında da bu teşviklerin verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Erkoç, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, "Müşterek hareket etmemiz, ortak akılla hareket etmemiz ve olayları, problemleri ortak akılla çözmemiz gerekiyor. Bu seçim bunun yansımasıdır. İnşallah önümüzdeki süreçte 4 yıl seçim yoktur. Artık hükümetimizin iş dünyasının problemlerine odaklanması, reformlara odaklanması gerekiyor. Reformların yerine getirilmesi için gayret göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

- "Önümüzdeki süreçte yine yüzde 7'lik, 8'lik büyümeyi yakalarız"

İstikrarın ülkeye hareketlilik getirdiğine dikkati çeken Erkoç, şunları kaydetti:

"Doların 2 lira 95 kuruştan 2 lira 80 kuruşa gerilemesi istikrarın bir işareti. İnşallah bu süreci iş dünyası iyi değerlendirir. Bu seçimde istikrar ve huzurun ortaya çıkmasıyla birlikte yatırımların da hızlanacağını düşünüyoruz. Türkiye üreten ve dış sermayeyi de çekecek bir ülke olmak zorunda. Önümüzdeki süreçte dış sermayenin yine ülkemizi tercih edeceğine inanıyoruz. Çünkü hala ekonomimizin parametreleri güçlü. Ülke ekonomisi bu kadar olumsuzluğa rağmen 3,2'lik bir büyümeyi gerçekleştirdi. Bu da ülke ekonomisine duyulan güvenin neticesi. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte yine yüzde 7'lik, 8'lik büyümeyi yakalarız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.