Malatya

Belediye başkanları Darende'yi ziyaret etti

12:49 15 Kasım 2015
Belediye başkanları Darende'yi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu beraberinde Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Darende ilçesinin tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, ilk olarak Somuncu Baba Külliye'sini ziyaret etti. Burada Külliye hakkında cami imamı Musa Tektaş'tan bilgiler alan heyet, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri'nin türbelerini ziyaret edip namaz kılıp, dua etti.

Külliye içerisinde bulunan Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi'ni de gezen heyet, Darende kültürü ve tarihini yansıtan eserleri inceledi.

Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hulusi Efendi Vakfı'nın kazandırdığı güzel hizmetleri yerinde görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Darende'yi, Somuncu Baba'yı, Hulusi Efendi Vakfı'nı daha önce duyduğunu fakat gelip görme fırsatını bulamadığını aktaran Karaosmanoğlu, "Darende, Anadolu İslam medeniyetinin en güzel örneklerinden bir tanesi. Somuncu Baba ile burası manen aydınlanmış. Külliyenin mimari ve estetik yapısı bizi adeta kucaklıyor. Buradaki manevi havayı teneffüs etmekten, yapılan hizmetleri görmekten ayrıca mutluluk duyduk" dedi.

Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular, Kudret Havuzu, Hamidiye Çarşısı, Günpınar Şelalesi gibi alanları da gezen Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'in verdiği öğle yemeğine katıldı.

Başkan Eser, burada Karaosmanoğlu'na Darendeli Mutasavvıf ve Divan Şairi Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri'nin "Nasihat" tablosunu hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu da ziyaretleri anısına Eser'e çini işlemeli vazo hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.