Malatya

Dünya Engelliler Günü

15:02 02 Aralık 2015
Dünya Engelliler Günü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, mesaj yayımladı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, engelliliğin yalnızca engelli bireyleri değil, sosyal boyutlarıyla bütün toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.

Engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamanın başta idareciler olmak üzere tüm toplumun insanlık görevi olduğunu kaydeden Çakır, "Engelli olmak bir tercih değil. Engelli olmak bir noksanlık da değil. Yaşayan her insan hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan hepimizin bir gün engelli olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak engelli kardeşlerimizin günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almak" ifadelerini kullandı.

Çakır, belediye olarak engellilerin diğer toplum bireyleri gibi engelsiz bir hayat yaşamaları için azami gayret sarf ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yaptığımız yatırım, hizmet ve uygulamalarda daima engelli kardeşlerimizi ön planda tuttuk. Aldığımız otobüslerin tamamını engellilere uyumlu olanlardan tercih ettik. Yaptığımız yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarında engelli kardeşlerimize uygun düzenlemeler gerçekleştirdik. Özellikle görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarda izli yol çalışmaları yaptık. Yaya geçişlerinin olduğu yerlerde sinyalizasyonlara sesli uyarı sistemleri taktık. Dışarıya rahatlıkla çıkıp topluma katılmaları için temin ettiğimiz akülü araçları dağıttık. Çarşı pazarda seyahatleri sırasında yolda kalmamaları için akülü araç şarj istasyonlarıyla engelli lavaboları kurduk. Başta sağlık olmak üzere sosyal ve kültürel aktivitelerde yer almaları için özel dizayn edilmiş minibüsleri hizmetlerine sunduk. Yine belediyemiz bünyesinde Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğünü kurduk. Engelliler Yaşam Merkezi Projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

Çakır, Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, engellilere aileleriyle kolay ve engelsiz bir yaşam diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.