Malatya

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat:

17:21 03 Aralık 2015
Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat:

"Yol ve park çalışmalarına denk gelen 9 bina ile tehlike arz eden 30'un üzerinde metruk ev yıkımını gerçekleştirdik"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ilçede yol ve park çalışmalarına denk gelen 9 bina ile tehlike arz eden 30'un üzerinde metruk evin yıkımını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yol açma ve genişletme çalışmaları ile yapımı devam eden park alanlarının içinde kalan binaları enkaz bedellerini ödeyerek yıkımlarına devam ediyor.

Yıkım işlemlerini yerinde takip eden Başkan Polat, yıl içerisinde yol genişletme ve park çalışmalarına engel teşkil eden 9 binanın gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra yıkımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlçedeki araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik yol açma ve genişletme çalışmalarının yanı sıra tespit edilen bölgelerde yapımı süren park alanları ve gençlik merkezi inşaatlarına devam ettiklerini aktaran Polat, şunları kaydetti:

"Yol genişletme ve park alanlarımız içinde kalan binaların kamulaştırılması ve enkaz bedellerinin ödenmesi dahilinde yıkımlarına devam ediyoruz. 2015 yılı içerisinde yol ve park çalışmalarına denk gelen 9 binayla tehlike arz eden 30'un üzerinde metruk ev yıkımını gerçekleştirdik. Yeşiltepe Seyran Parkı'mızın içinde kalan evin yıkımını bugün gerçekleştiriyoruz. Enkazın kaldırılmasından sonra parkın tamamının yapılmasına yönelik çalışmalarımız yoğunlaşacak. Bu parkımız gerek Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki vatandaşlarımız gerekse de Seyran Mahallesi'ndeki sakinlerimizin ortaklaşa kullanacakları çok güzel bir park olacak. Yeşiltepe halkımıza bu parkımız şimdiden hayırlı olsun."

Mahalle sakinleri bölgeye kazandırılacak gençlik merkezi ve park alanından dolayı Polat'a teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.