Malatya

"Hükümetin eylem planı iş dünyasını umutlandırdı"

11:06 15 Aralık 2015
"Hükümetin eylem planı iş dünyasını umutlandırdı"

VOLKAN KAŞİK - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, 64. Hükümet Eylem Planı'nın hem sosyal hem de ekonomik yönden bakıldığında iş dünyasını umutlandırdığını söyledi.

Kadooğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş dünyasının son 1,5 yılda seçim süreçleri ve dünya genelinde etkili olan ekonomik sorunlar nedeniyle kötü bir süreç yaşadığını anımsatarak, 1 Kasım seçimlerinden sonra ortaya çıkan sonucu olumlu bulduklarını ifade etti.

Siyasi istikrarın ekonomiyi doğrudan etkilediğini anlatan Kadooğlu, güven ortamının oluşmasının iş dünyasına pozitif yansıyacağını kaydetti.

Kadooğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet Eylem Planı'nda her kesime yönelik vaatlerin bulunduğunu vurgulayarak, "Son 1,5 yılda Türkiye'deki iş dünyası büyümeden ziyade tamamen geriye doğru gitmişti ancak siyasi istikrarla bunun düzeldiğini görüyoruz ayrıca kabinede ekonominin başında Mehmet Şimşek'in görev alıyor olması çok önemli. Hükümetin seçimlerden önceki vaatlerini seçimden hemen sonra takvime bağlamış olması umut verici. Siyasi istikrarın oluşması ve 64. Hükümet Eylem Planı'nın açıklanmasıyla iş dünyası etrafında dolaşan karabulutların dağılacağını umut ediyoruz. Hem sosyal hem de ekonomik yönden bakıldığında bu eylem planının açıklanması iş dünyasını umutlandırmıştır. TÜRKONFED olarak bu işin takipçisi olacağız. Vaatlerin söylenen sürelerde yerine getirilmesinin takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "KOBİ'lerin ayrıntılı düşünülmüş olması sevindirici"

Kadooğlu, 64. Hükümet Eylem Planı'nda esnafa, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) önemli desteklerin sağlanacağını belirterek, "Eylem planında KOBİ'lerin bu kadar ayrıntılı düşünülmüş olması sevindirici çünkü şu anda Türkiye'nin bel kemiği KOBİ'lerdir. Dünyanın artık bel kemiği KOBİ'ler olmaya başladı. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi konusunda hükümette bir kararlık görüyoruz, bu da bizi umutlandırıyor" diye konuştu.

- "2016 ve 2017'nin kalkınma yılı olmasını bekliyoruz"

Seçimden önce iş dünyasının kötü bir dönem geçirdiğini hatırlatan Kadooğlu, siyasi istikrarla bundan sonraki sürecin güzel olacağını umut ettiklerini dile getirdi.

Türkiye için jeopolitik durumların önemli olduğunu belirten Kadooğlu, "Şu an mevcut Suriye ve Rusya krizleri önümüzü biraz kapatıyor ancak en kısa sürede diplomasi diyaloğu ile bu da çözeceğimize inanıyorum. Bunlar çözüldükten sonra 2016 ve 2017'nin kalkınma yılı olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.