Malatya

MEGSAŞ'ta tünel fırın sistemi hizmete başladı

11:46 24 Aralık 2015
MEGSAŞ'ta tünel fırın sistemi hizmete başladı

 Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Malatya Ekmek Gıda Sanayi Ticaret AŞ'de (MEGSAŞ) tünel fırın sistemi hizmete girdi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, fabrika merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, belediyenin sağlık konusunda da büyük görevleri bulunduğunu söyledi.

MEGSAŞ'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kamçı, sistemin hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır da belediye faaliyetlerinin yanı sıra iştiraklerin son dönemdeki yatırım ve hizmetlerine de önem verdiklerini kaydetti.

Tüm şirketlerin hem belediyeye hem de kente hizmetlerini artırarak devam ettirdiğini dile getiren Çakır, "Buranın kuruluş felsefesi Malatya'ya kaliteli ekmek yedirebilmek. Kentte hem fiyat dengesini sağlamak hem de kaliteli, hijyen ekmek üretmek temel amacımızdı. Bu anlamda şu an en son sistem kullanıyor. Burada tünel sistemiyle el değmeden un, ekmeğe dönüştürülebiliyor. Böylece hem kalite hem de ekmeğin raf ömrü uzamış oldu" diye konuştu. 

Çakır, fabrikada 103 çalışanın bulunduğunu, sistemin kurulmasıyla personel sayısının azalabileceğini ancak çalışanları farklı alanlarda istihdam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve diğer ilgililer fabrikada incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.