Malatya

Malatya'da arazide kadın cesedi bulunması

17:54 24 Aralık 2015
Malatya'da arazide kadın cesedi bulunması

Öldürülen Fidan Kaya'nın katil zanlısı tutuklu sanık Şemsettin Ö'nün yargılanmasına devam edildi

 Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir arazide cesedi bulunan Fidan Kaya'nın katil zanlısı olduğu öne sürülen tutuklu sanık 49 yaşındaki Şemsettin Ö'nün yargılanmasına devam edildi. 

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Fidan Kaya'nın babası Bekir Gökçe ve kardeşi Muhammed Şerif Gökçe ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada söz alan Fidan Kaya'nın kardeşi Gökçe, olayın yaşandığı dönemde kendisinin askerde olduğunu belirtti. 

Ablasından haber alamamaları üzerine Şemsettin Ö'yü polis olduğunu düşündükleri için aradığını ve kendisinden yardım istediğini belirten Gökçe, Şemsettin Ö'nün ise kendisine "ablan şöyle yaptı, böyle yaptı" şeklinde bir şeyler söylediğini ileri sürdü. 

Olayın olduğu gün ablasının telefonundan başka bir telefona mesaj geldiğini anlatan Gökçe, o mesajı ablasının gönderdiğine inanmadığını ifade ederek, Şemsettin Ö'nün cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 22 Ocak'a erteledi. 

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 31 Mart 2015 tarihinde Ö.Ö'nün Akçadağ İlçe Jandarma Komutanlığına, dayısının oğlu Şemsettin Ö'nün Fidan Kaya'yı (33) öldürdüğü yönünde ihbarda bulunması üzerine Develi Mahallesi'ndeki boş arazide Fidan Kaya'nın silahla vurulmuş, vücudunun bir kısmı yanmış cesedine ulaşılmış, olayın ardından gözaltına alınan zanlı, mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.