Malatya

2. Cumhurbaşkanı İnönü'nün vefatının 42. yılı

12:20 25 Aralık 2015
2. Cumhurbaşkanı İnönü'nün vefatının 42. yılı

İnönü, memleketi Malatya'da düzenlenen törenle anıldı

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 42. yılında memleketi Malatya'da düzenlenen törenle anıldı.

Malatya Valiliği önündeki İsmet İnönü Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın anıta çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda anma programı düzenlendi. 2. Ordu Komutanlığında görevli İstihkam Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, İsmet İnönü'nün askeri kişiliğini anlattı. 

Üçbudak, "İsmet Paşa, mükemmel bir ahlak, tavır ve davranışa, takdire değer bir bilgi ve görgüye sahiptir. Astlarına, üstlerine ve çevresine emniyet, itimat ve sevgi aşılayan, daima bundan başarılı olan güvenilir bir subaydır" dedi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Akbulut'un "Atatürk ve İsmet Paşa" adlı şiiri okuduğu programda, Malatya Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Hüseyin Kara da "2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü" konulu bir sunum yaptı.

Programa, Vali Kamçı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Enver Han, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.