Malatya

CHP'li Erdem'in Rus televizyonuna açıklamaları

17:02 28 Aralık 2015
CHP'li Erdem'in Rus televizyonuna açıklamaları

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus Televizyonu RT'ye yaptığı açıklamalara tepki göstererek CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Belediye Meclis Üyesi Osman Arslan, "Erdem'in Rus basınına açıklama yapması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Erdem'e sahip çıkması beni vicdanen rahatsız etti" dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdem'in Rus televizyonu RT'deki açıklamalarına tepki amacıyla 1980'dan bu yana hizmet ettiği partisinden istifa etme gereği hissettiğini söyledi.

Erdem'in açıklamalarını kendisini rahatsız ettiğini belirten Arslan, şunları ifade etti:

"Rus uçağının düşürülmesinin ardından Erdem'in Rus basınına açıklama yapması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Erdem'e sahip çıkması beni vicdanen rahatsız etti. O nedenle CHP'den ayrılıp AK Parti'de meclis üyesi olarak vatana, millete hizmet etmeye devam edeceğim. Uzun yıllar CHP saflarında görev yaptım ancak Erdem'in bu tavrının ülkemiz açısından doğru olmadığını düşünüyorum. Vatandaşın oylarıyla seçilip TBMM'de hizmet veren birinin Türkiye Cumhuriyeti'ni dış basında kötülemesi doğru değil. Hükümetin yanında olmamız gerekirken Erdem'in hükümete karşı hareket etmesi benim bu yola başvurmama, AK Parti'ye geçmeme neden oldu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.