Malatya

Malatya'da uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele

11:55 30 Aralık 2015
Malatya'da uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele

Malatya'da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında 32 kilo 186 gram esrar, 474 gram metamfetamin ve 58 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yaptığı aramada 32 kilo 168 gram esrar ele geçirdi.

Bir şahsın üst aramasında da 474 gram metamfetamin bulan ekipler, ayrıca kent genelindeki çalışmalarda 58 uyuşturucu hap ve 18 gram esrar yakaladı. 

Gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü serbest kalırken, 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

- Kaçakçılıkla mücadele 

Öte yandan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yapılan istihbari çalışmalarda, bir çekici ve dorseli tırda yapılan kontrollerde meyve suyu kolileri, bir başka araçta da baharat ve hırdavat kutuları içine gizlenmiş çeşitli markalarda toplam 120 bin 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Olaylarla ilgili 2 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

- Silah ticareti

Bu arada, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında, 2 ibaresiz av tüfeği, 25 değişik seri numaralı kuru sıkı tabanca ile bu tabancalara ait 25 şarjör, 25 kuru sıkı tabancaya uyumlu özel yapım yivli namlu ve 2 boş tabanca şarjörü ele geçirildi. 

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.