Malatya

Malatya'da değerler eğitimi

15:19 08 Ocak 2016
Malatya'da değerler eğitimi

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Melekbaba Semt Konağı'nda çocuklara verilen değerler eğitimi kapsamında "Dürüstlük Bakkalı" açıldı

 Malatya Büyükşehir Belediyesinin eğitim merkezlerinde değerler eğitimi verildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Melekbaba Semt Konağı'nda "Dürüstlük Bakkalı" açıldı.

Açılışta konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan, semt konaklarında çocukların derslerini takviye edecek eğitimin yanı sıra karakterlerini geliştirecek etkinliklere de önem verdiklerini belirtti.

Bu hafta Melekbaba Semt Konağı'nın dürüstlük üzerine bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Yağbasan, ülkenin dürüstlükle daha da yükseleceğini aktardı.

Yazar Fahri Tuna da Hazreti Peygamber'in dürüstlüğe verdiği önemini vurgulayarak, kendisinin çevresinde "emin" diye tanındığını belirtti. Tuna, Hazreti Muhammed'in söz ve davranışlarını örnek alanların hiç aldatmaması, yalan söylememesi gerektiğine işaret etti.

Daha sonra konak içinde bulunan ve üzerlerinde fiyatları yazan bisküvi, çikolata, gofret ve kek gibi ürünlerin satıldığı "Dürüstlük Bakkalı"nın açılışı yapıldı.

Satıcısı bulunmayan bakkalda, öğrencilerin almak istediklerini alarak ücretini kasaya kendilerinin bırakması sağlanacak.

Duvar gazetesi de hazırlanan bir hafta sürecek etkinliğin açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Tesisler ve Spor Şube Müdürü Hamza Bozkurt, Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.