Malatya

Rauf Denktaş'ın vefatının 4. yılı

14:44 13 Ocak 2016
Rauf Denktaş'ın vefatının 4. yılı

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatının 4. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

MHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdem, Türk milliyetçiliği davasının önder isimlerinden, mücadele ve fikir adamı, mücahit, lider, kahraman ve gönül adamı Rauf Denktaş'ı kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirtti.

"Rauf Denktaş, son yüzyılın hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin bayraklaşmış bir sembolüdür" ifadelerini kullanan Erdem, şunları kaydetti:

"O bizim için sadece siyasi bir lider değil aynı zamanda ömrünü Türk birliğine, Türk istiklaline ve Türk milletine adamış bir ufuk insanıydı. Onun hayali Türk birliği ve ülküsü Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlığıydı. Verdiği soylu mücadele sonucunda kurduğu bağımsız KKTC ile ismini 'Devlet Kuran Liderler' arasına yazdıran bir önderdi. O, inandığı davadan bir nebze bile taviz vermeden, doğru bildiği yoldan bir adım dahi geri adım atmadan barış, hürriyet ve istiklal için mücadele etmiş bir kahramandı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.