Malatya

Malatya kayısısında sigorta zamanı

12:49 14 Ocak 2016
Malatya kayısısında sigorta zamanı

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Malatya kayısısı için 2016 yılı poliçe tanzimlerine başladı.

TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin kayısı ürünü için bir an önce sigorta yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Bitkisel ürün sigortaları branşında sigorta yaptırılabilmesi için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olunması ya da kaydın güncellenmesi gerektiği, sonrasında ise tarım sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin dağıtım kanalları aracılığıyla sigortanın kolaylıkla yaptırılabileceği aktarılan açıklamada, yıllar itıbariyla değişen iklim şartlarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tarımsal faaliyetleri doğrudan ve olumsuz yönde etkilediğine işaret edildi.

Geçtiğimiz yıllarda, Malatya'da etkili olan don, dolu ve fırtına gibi doğal afetler sonucunda, başta kayısı olmak üzere pek çok ürünün zarar gördüğü anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu durum sigortası olmayan üreticilerimizin boynunu bükmüştür. Sistemin başlangıcından 2015 yılı sonuna kadar yalnızca kayısı ürünü için, Malatya üreticilerimizden başta don ve dolu afetleri olmak üzere 100 bine yakın hasar ihbarı alınmıştır. Bu nedenle, üreticilerimizin yine olası mağduriyetler yaşamaması için zaman kaybetmeden poliçelerini yaptırmaları gerekmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.