Malatya

Yurtta kış

20:13 24 Ocak 2016
Yurtta kış

Malatya Büyükşehir Belediyesince kar yağışı nedeniyle tuzlama, yol açma ve küreme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde kent merkezi başta olmak üzere bütün ilçelerde etkisini gösteren kar yağışından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için 24 saat aralıksız çalışıyor.

Ekipler, son 23 günde kapanan 409 mahalleye ait 5 bin 123 kilometre yolu kısa süre içerisinde açtı.

Bu günse kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına gece saatlerinden beri devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bazı bölgelerde fırtına ve tipi yaşanması sebebiyle zor şartlar altında çalışıyor. Karla mücadeleye 103 ekipteki 875 personel, 232 araç ve iş makinesiyle katılıyor. Ekipler, sis ve fırtına sebebiyle görüş mesafesinin sıfıra kadar düştüğü noktalarda görev yapıyor.

Kent merkezinde ana caddelerde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 5 bin ton tuz kullandı.

Ekipler, kaldırım temizliğinde solüsyon da kullanıyor.

Kapanan yolları ulaşıma açmak için yoğun bir şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin açtığı yollar, fırtına ve tipi sebebiyle tekrar kapandı.

Kar yağışı yüksek kesimler başta olmak üzere Pütürge, Arapgir, Akçadağ, Hekimhan, Kuluncak, Darende ve Yazıhan'da daha etkili oldu.

İlçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.