Malatya

Dünya Kadınlar Günü

09:46 07 Mart 2016
Dünya Kadınlar Günü

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, kadının ihmal edildiği toplumun varlığını sağlıklı şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Kamçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların sevgi, fedakarlık, hoşgörü ve duyarlılığın simgesi olduğunu belirtti.

Kadınların sosyal ve siyasal hayatta daha ileri konumda yer almalarının müspet sonuçlarının, yetiştirdikleri nesillere de aksedeceğini aktaran Kamçı, aziz milletin bu sayede muasır medeniyet yolunda daha emin adımlar atabileceğini vurguladı.

Kadınların sahip olduğu her hakkın, milletin tüm fertleri için büyük bir ümit kaynağı olduğunu bildiren Kamçı, şunları kaydetti:

"Toplumsal huzur, bir anne ve eşin kalbindeki huzurla yakından ilgilidir. Demokrasimizi, kadınların nail olduğu haklarla güçlenerek daha sağlıklı işler hale gelecektir. Atatürk, 'Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' sözüyle kadının gerçek değerine dikkat çekmiştir. Dolayısıyla kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.