Malatya

Dünya Kadınlar Günü

18:14 07 Mart 2016
Dünya Kadınlar Günü

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, sağlıklı aile ve toplumun oluşabilmesi için kadının önemine dikkati çekerek, "Bir toplum kadınına ne kadar çok değer verirse, o toplum o kadar sağlıklı olur. Kadın, hem annedir, hem eğitimcidir, hem de şefkatin adıdır" ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin temeline baktığımızda, boşanmalar, namus kavramı ve benzeri durumlar yatmaktadır. Bugün toplum olarak kadına yüklediğimiz namus kavramı, kadına şiddet olaylarını ve kadın cinayetlerini karşımıza çıkarmaktadır. Oysa, namus kadın için hangi anlamı ifade ediyorsa, erkek için de aynı anlamı ifade etmelidir. Kadına yönelik şiddetin yaşanmaması için çağdaş ve modern yaşamın gerekliliklerin kabullenmemizin yanı sıra, eğitimli, kültürlü, milli ve manevi değerlerin yanı sıra ahlaki değerlere bağlı bireyler yetiştirmemiz gerekmektedir."

- Eser'in mesajı

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de ailenin ve toplumun temel taşı kadınların hayatın her anını varlıklarıyla onurlandıran, desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kişiler olduğunu belirtti.

Toplumların zaman içerisinde yeni umutlar, yeni hayatlar ve yeni dünyalar kurduğuna dikkat çeken Eser, "Geçmişte yaşanan tecrübeleri ve günlük hayatın getirdiklerini yarınlara taşıyan, nesilden nesile ulaşmasını sağlayan yine kadınlardır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizin tamamını sevgi, fedakarlık, alın teri ve umutla çepeçevre saran anadolu kadını, gençlerimizin ve çocuklarımızın yükünü çeker" değerlendirmesinde bulundu.

Eser, tüm kadınların gününü kutlayarak, sağlık, mutlu ve huzur dolu günler diledi.

- Polat'ın mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da kadının hayat ve toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Kadının toplumun ve ailenin temel taşı olduğunu aktaran Polat, "Sağlıklı ve güzel bir nesil yetiştirmek istiyorsak kadınlarımıza verdiğimiz saygı ve hürmeti her zaman daha fazla göstermeli ve hissettirmeliyiz. Kadınların bilgili ve eğitimli olduğu toplumlar her zaman gelişime ve değişime önderlik etmiştir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.