Malatya

Darende’de KOSGEB girişimcilik kursu açılıyor

12:19 15 Mart 2016
Darende’de KOSGEB girişimcilik kursu açılıyor

Darende Belediye Başkanlığı tarafından açılan KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursu, gençlerin hibe programlarından faydalanabilmesini sağlayacak.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ekonomiye katkı sağlamak ve profesyonel girişimciler yetiştirmek üzere KOSGEB destekli ve uygulamalı girişimcilik kursunun açtıklarını söyledi.

Hükümetin işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe olmak üzere 100 bin lira faizsiz geri ödemeli destek kredisiyle girişimcilere destek sağlayacağını anımsatan Eser: "Ancak yasaların alt yapısı çok önemlidir. KOSGEB destekli belge istenmektedir. Darende Belediyesi olarak bizde KOSGEB destekli, belgeli ve uygulamalı girişimcilik kursu açmaya karar verdik. Darendelilerin yapısında ve genlerinde olan girişimcilik azimlerini biz sadece belgelemek istiyoruz" diye konuştu.

Eser, desteklerden yararlanabilmek için KOSGEB belgesi şartı olduğunu belirterek, girişimcilik kursunun 20 saat süreceğini ve katılımcılara sertifikalarının verileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.