Malatya

MASKİ, laboratuvarları için TÜRKAK'a başvurdu

15:56 30 Mart 2016
MASKİ, laboratuvarları için TÜRKAK'a başvurdu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) yetki belgesiyle kendi bünyesinde akredite deney hizmetleri vermek amacıyla çalışmalara başladı.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MASKİ Su Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı Su Kalite ve Kontrol Laboratuar Şube Müdürlüğünün, içme suyu kimyasal ve bakteriyolojik analizi, atıksu analizi, yaprak ile toprak analizi hizmetlerinde bölgeye hizmet vermek amacıyla, laboratuvar bünyesinde çalışan tüm personele kalite eğitimi verecek.

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Akreditasyon Belgesi'nin yeni laboratuvarda yapılacak deney ve sonrası verilecek raporun dünyanın her yerinde geçerli olmasını sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Öncelikle kendi ürünlerinin deneylerini TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygunluğunu test etmek ve akreditasyon çalışmalarını yapmak üzere yola çıkan MASKİ, başta Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu olmak üzere tüm Türkiye'de bulunan, içme suyu, sulama suyu, atık su, toprak ve yaprak deneylerini yaparak, dünya standartlarına uygunluğunu belgeleyecek. Çalışmalar kapsamında laboratuvarlarımız için modern teknolojiyle donatılarak yeni hizmet binamızda geniş bir yerleşim alanı hazırlanıyor. Bu süreçten sonra su, toprak ve yaprak kalite kontrolü bağımsız akredite laboratuvarımız tarafından yapılmış olacak."

Gerekli ekipman ve uzman kadronun oluşturulduğunu aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

''MASKİ, Malatya’nın su kaynaklarının planlanması, değerlendirilmesi ve yönetilmesinde birinci derecede sorumlu bir kuruluştur. Bu sorumluluk çerçevesinde laboratuvarlarımız için gerekli olan çok ciddi yatırımlar yaptık. Şu an laboratuvarımız Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkili laboratuvar olup çiftçilerimiz için toprak ve yaprak analiz hizmeti vermektedir. Tarımsal Analiz hizmetlerimiz ile laboratuvarımız organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına öncülük etmektedir. Ayrıca; çiftçilerimiz tarafından tarla, bağ ve bahçelerde açılan sondaj kuyuları ile sulama amaçlı kullanılan suların 'Sulama Suyu Kalite Analizleri' de laboratuvarımızda yapılmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.