Malatya

Dünya Otizm Farkındalık Gün

18:44 01 Nisan 2016
Dünya Otizm Farkındalık Gün

İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezleri ve İş Uygulama Merkezi yönetici ve öğrencileri, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezleri ve İş Uygulama Merkezi yönetici ve öğrencilerinin "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla Malatya Valisi Kamçı'yı makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Vali Kamçı, İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezleri ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Geçen'den okul ve öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, doğuştan gelen otizmin görülme sıklığının günümüzde çok büyük bir hızla arttığını belirterek, 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine konan otizm tanısının günümüzde doğan her 68 çocuktan birisine konduğunu kaydetti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlediği müsabakalarda dereceye giren ve merkezde eğitim gören öğrencilerden Salih Konan, Yusuf Kenan Kaysadu ve Melike Gürsoy’u tebrik eden Kamçı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Merkezin yönetici ve öğrencileri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı da makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Çakır, sosyal devlet, sosyal belediye olmanın toplumun farklı kesimlerini sahiplenin ve gerekli eğitim fırsatını vermenin önemli olduğuna değinerek, "Malatya'da son yıllarda engellilere, dezavantajlılara yönelik eğitim birimlerinin açılması ve buraların güzel hizmetler vermesi çok önemli" dedi.

Çakır, kendisine bir buket çiçek hediye eden otizmli çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.