Malatya

Vali Kamçı, Hürriyet Parkı'nı inceledi

11:16 05 Nisan 2016
Vali Kamçı, Hürriyet Parkı'nı inceledi

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hürriyet Parkı'ndaki çalışmaları inceledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamçı ve Çakır'a incelemesinde AK Parti il Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, İl Müftüsü Ümit Çimen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Başkanı Ali Evren, meclis üyeleriyle bazı daire başkanları eşlik etti.

Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın güzel parklarından biri olan Hürriyet Parkı’nda yapılan çalışmaları incelediklerini belirterek, "Ülkemizin her tarafında her geçen gün birçok güzellikler oluyor. Malatya’mıza da her geçen gün yeni güzellikler ekleniyor. Bu parkımızın içerisinde çok güzel düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılmış. 200-300 kişinin aynı anda oturup çay-kahve içeceği, gölün karşısında çok güzel bir kafe yapılmış. Bu güzel parkı Malatya’mıza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Malatya'mıza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Çakır da Malatya’da yeşil dokunun önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Malatya’nın geçmişten gelen bir yeşil kimliği var. Bu kimliği daha yukarılara taşımak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle hemşehrilerimizin kullanabildiği yeşil alanları çoğaltma anlamında yaptığımız çalışmalardan bir tanesini Hürriyet Parkı'nda başlattık. Burada güzel bir düzenleme ile hemşehrilerimizin gününü geçirebileceği, çocuklarımız için oyun parklarının olduğu, kütüphanesi, biyolojik göleti, kafeteryası ve lokantası ile çok güzel bir park oldu. Bu parkımızın özelliği merkezde olması, kent içerisinde nefes alacak çok güzel bir parkı hemşerilerimizin hizmetine kazındırmış olduk."

Çakır, kentin değişik bölgelerinde yapılan park çalışmalarıyla 2-3 yıl içerisinde park sayısını metraj olarak da artırmış olacaklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.