Malatya

Regaib Kandili

15:55 06 Nisan 2016
Regaib Kandili

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Regaib Kandili ve üç ayların başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çakır, mesajında, üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının faziletinin büyük, feyzi ve bereketi bol mübarek aylar olduğunu belirtti.

Bu ayların, milletin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu ve maneviyatı paylaşan gönüllerin bir araya geldiği çok özel günler olduğunu kaydeden Çakır, "İslam alemi için son derece büyük önem arz eden üç ayların ailemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Bu aylar geçmişimizin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir fırsattır. Bu aylarda yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatmalıyız." ifadelerini kullandı.

Maneviyatın yoğun olarak yaşandığı üç aylarda millet olarak kardeşliğin kuvvetlendirilmesi gerektiğine değinen Çakır, hoşgörü, sevgi ve saygının elden bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

Çakır, tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ederek, insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.