Malatya

5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

18:46 10 Nisan 2016
5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 10-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında bu yıl 5. düzenlenecek fuar öncesi istişare toplantıları devam ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramada Otel'de gerçekleşen toplantıda, Malatya'nın fuarlar şehri olma yolunda her geçen yıl kendini daha da geliştirdiğini belirtti.

Malatya Kültür A.Ş'nin yılda 10 civarında fuar organizasyonu gerçekleştirdiğini aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin neresine gidersek gidelim her yerinde kitap fuarı konuşuluyor. Kitap Fuarı sayesinde Türkiye'nin saygın isimlerini kentte ağırlama fırsatı buluyoruz. Yazarlarımızın hepsinde farklı farklı faydalanma durumumuz oluyor. Bugüne kadar emeği geçen bütün herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yıl da kitap fuarımızı en iyi şekilde gerçekleştirmek için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Malatya'nın tanıtımı açısında kitap fuarı çok önemli, kitap sevgisini öğrencilerimize kazandırılması açısında bir fırsat, inşallah bu senede sizlerin katkılarını ve desteklerini bekliyoruz. Bir misafir olarak değil ev sahibi olarak sizleri görmek istiyoruz."

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın da, fuara her geçen gün bölgesel ve uluslararası bir kimlik kazandırmaya çalıştıklarını, bu doğrultuda görüşmelere devam ettiklerini ifade etti.

Akın, bu yıl ki fuarın Bosna Hersek Lideri Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç anısına olacağını belirterek, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç'in de fuara katılması yönünde girişimleri olduğunu kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.