Malatya

Malatya Olimpik Atletizm Pisti yenile çalışmaları

18:46 22 Nisan 2016
Malatya Olimpik Atletizm Pisti yenile çalışmaları

Malatya Olimpik Atletizm Pisti'nde yenileme çalışmaları devam ediyor.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnönü Üniversitesinin karşısında bulunan Malatya Olimpik Atletizm Pisti’nde restorasyon ve yenileme işi hızla devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, atletizm pistinin olimpik bir ölçüye sahip olduğunu belirterek, "Ancak yapıldığı günden beri ciddi deformasyon söz konusuydu. Mevsim şartları ve doğal şartların olumsuzlukları tartan pistimizde yer yer bozulmalara sebep olmuştu. Zaman zaman onarımlar yaparak hizmette tutulmaya çalışılsa da artık tamamen onarılacak durumu kalmamıştı." ifadelerini kullandı.

Fındıklı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne pist hakkında detaylı bilgi verdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Genel müdürlüğümüze bunu izah ettik. Onlara da teşekkür ediyoruz. Geldiler, yerinde de gördüler. Şimdi ise tamamını söküyoruz ve yeniden tartan pist yaptırıyoruz. 1 milyon 500 bin lira bedelle ihalesini yaptık. Müteahhit firmamıza yer teslimi yapıldı. Firma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaz aylarında tesisin bakım onarım işlerini tamamen bitirerek. 2016 -2017 sezon başı olan eylül ayında hizmete açılmış olacaktır. Olimpik atletizm kompleksimiz tamamen yenilenmiş, ışıklandırılmış ve modernleşmiş olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.