Malatya

Malatya'da çocuklar trambüsle şehir turu attı

18:05 24 Nisan 2016
Malatya'da çocuklar trambüsle şehir turu attı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Anonim Şirketi (MOTAŞ), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla trambüslerden birini süsleyerek çocuklara şehir turu attırdı.

MOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl ilki gerçekleştirilen etkinliği geleneksel hale getiren MOTAŞ, toplu ulaşımda kullanılan trambüslerden birini süsleyerek çocuklara şehir turu yaptırdı. Yoğun bir katılımın olduğu şehir turuna öğrencilerle velileri katıldı.

Çevreyolu güzergahında her durakta biriken öğrenci ve velileri alarak yoluna devam eden trambüs, üniversite içinden geçerek başlangıç yeri olan MAŞTİ'ye dönüp, turunu tamamladı.

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, milli ve manevi duyguların en üst düzeyde olması gereken bir süreçten geçildiğini belirterek, geleceğin teminatı olan çocukların bu duygularla yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Tamgacı, 23 Nisan'ın bu duyguların beslenmesi için iyi bir fırsat olduğunu aktararak, "Ülkenin kurucu aklı bu duygularla hareket etmiş olmalı ki bu bayramı çocuklara armağan etmiş. Bu ruhla trambüslerimizden birini bayrak ve balonlarla süsleyerek çocuklarımızın hizmetine tahsis ettik. Sabah başlayarak gün boyu çocuklarımıza MAŞTİ ile üniversite arasında tur yaptırdık. Bu manada etkinliklerimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Tur esnasında çocuklara çikolata, balon ve bayraklar dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.