Malatya

5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

17:36 01 Mayıs 2016
5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

Malatya'da, 10-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek "5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı"nda İngiltere, Bosna-Hersek, Tataristan, Kırgızistan, Irak ve Suriye'den yazarların okuyucuyla buluşacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafında bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı çalışmaları devam ediyor.

Malatya Kültür AŞ Genel Müdürü Sabri Akın, fuar öncesi İnönü Üniversitesini ziyaret ederek öğrenci topluluğu başkanları ile görüştü.

Akın, Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'nin önemli fuarlarından birini daha kentte gerçekleştireceklerini belirtti.

Fuara 350 bin ziyaretçinin katılmasını beklediklerini aktaran Akın, şöyle devam etti:

"Fuarımızı daha fazla kültürel etkinliğe dönüştürmek istiyoruz. Öğrenci topluluğu başkanları olarak önerileriniz bizim için çok önemli, sizler aracılığıyla bütün öğrencilerimizi fuara bekliyoruz. Sizlerle kültürel etkinlik yapmak istiyoruz. Öğrencilerimizi talep ederlerse fuar alanına getirmek ve fuara gelecek olan 250 yazar içerisinde talep edeceğiniz yazarlar ile sizleri buluşturmak istiyoruz."

Kitap fuarının 2 yıldır uluslararası boyut kazandığını belirten Akın, "İngiltere, Bosna, Tataristan, Kırgızistan, Irak ve Suriye'den yazarlar fuarımızda okuyucuyla buluşacak." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.