Malatya

Vakıflar Haftası

17:08 10 Mayıs 2016
Vakıflar Haftası

Vakıflar Bölge Müdürü Halil Taşkesen, Vakıflar Haftası dolayısıyla Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve bazı vakıf başkanlarıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, vakıfların Türk medeniyetinde çok önemi bir yere sahip olduğunu belirtti.

Çakır, karşılıksız yardımlaşmayı vakıflar aracılığıyla öğrendiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Selçuklu ve Osmanlı döneminde vakıfçılık tamamen bir medeniyete dönüştü. Sosyal devletin temelleri, aslında vakıflarla atılmış oldu. Günümüzde de vakıflarımız üstlendiği misyonunu sürdürmesi gerçekten kadim tarihimizin sahiplenilmesi, değerlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında çok önemli. Bu anlamda vakıflarımız çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumda. Bütün çalışanların ve sizlerin vakıflar haftasını kutluyorum."

Taşkesen ise 9-15 Mayıs tarihlerinde Vakıflar Haftasını kutladıklarını belirtti.

Taşkesen, "Bu yılki tema, 'vakıf ve sivil toplum' olarak belirlendi. Vakıflar, aslında bir sivil toplum örgütüdür. Tarihi süreç içinde bakıldığında ahilik teşkilatından tutun günümüze kadar vakıflar bu tür teşkilatlarla iç içe çalışmış. Sivil toplum örgütleriyle vakıflar toplumun katmanları arasında kardeşlik ve huzurun tesisi için katkı sunan kuruluşlardır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.