Malatya

2. Uluslararası Malatya Fotokampı

16:25 30 Mayıs 2016
2. Uluslararası Malatya Fotokampı

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğince (MAFSAD) kentin ve Levent Vadisi'nin tanıtımı amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek "Uluslararası Malatya Fotokampı"na yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı katılacak.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Fırat EDAŞ, Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve firmaların desteklediği etkinlik, 2-5 Haziran arasında yapılacak.

"Yırtık da olsa çadırınla gel" sloganıyla gerçekleştirilecek fotokampa, Azerbaycanlı fotoğraf sanatçısı Mirnaib Hasanov, Hollandalı Wilco Van Herpen ile fotoğraf sanatçıları İbrahim Zaman, Gökhan Korkmazgil, Bülent Özgören, Fethi İzan, Gülser Günaydın, Sinan Kılıç, Mehmet Ömür, Ahu Erdoğan Akbaş, Ayşegül Çakır, Şeyma Aytem ile dağcılar Tunç Fındık, Doğan Palut, Zorbey Aktuyun ve İsmail Satılmış konuk olacak.

Kentin ve Levent Vadisi'nin tanıtımı amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek fotokampta, fotoğraf sunumları, söyleşiler, sergi ve atölye çalışmaları ile bisiklet turları, ilçe gezileri gibi birçok etkinlik de gerçekleştirilecek.

- Fotokamp'ın tanıtım toplantısı yapıldı

2. Uluslararası Malatya Fotokampı dolayısıyla bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, fotoğrafçılığın herkesin baktığı bir nesnede farklı bir tarafı görebilmek, görülmeyeni gösterebilmek gibi ilkelere dayanan bir sanat dalı olduğunu söyledi.

Fotoğraf sanatçısının duygularıyla harmanladığı, insani ve evrensel değerlerle yoğurduğu, teknolojik imkanlarla dizayn ettiği bir fotoğrafın önemli bir sanat eseri olduğunu belirten Alan, "Ancak sanat eseri özelliğine sahip bir fotoğraf, herhangi bir kimse tarafından ve muhtemelen bir tesadüf neticesinde çekilmiş de olabilmektedir. Bilgi, birikim, estetik ve ekipmana şans faktörünü de ilave ettiğinizde küçücük bir objektiften muhteşem bir sanat eseri meydana getirilmiş olacaktır." dedi.

Alan, fotokamp için kente gelen sanatçılara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, kentin turizmine katkı sağlayacak olan bu çalışmaların devamını diledi.

Fotokamp Genel Koordinatörü Mustafa Ertekin de bu yıl ikincisini gerçekleştirecekleri fotokampta tekrar buluşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Bir işin ilkini yapmanın çok zor olduğunu anlatan Ertekin, "Bu yıl da çok yorulduk ama daha rahatız ve güzel bir iş yapmanın onurunu yaşıyoruz. Çok güzel etkinlikler fotokampta bizi bekliyor." diye konuştu.

Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyyüp Işık da bu tür projelerin kentin ve ilçenin tanıtımı için büyük önem taşıdığını ifade etti. Işık, jeopark konumundaki Levent Vadisi'nin bir kültür mirası özelliği taşıdığını aktararak, etkinliğe katılanları en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından geçen yılki fotokamptan görüntü ve fotoğraflar izletildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.