Malatya

Palyatif bakım merkezi hizmete açıldı

16:43 14 Haziran 2016
Palyatif bakım merkezi hizmete açıldı

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde 6 yataklı palyatif bakım merkezi hizmete girdi.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hasta ve yakınlarına tıbbi, psikolojik, sosyal destek vererek, acılarını hafifletmek için Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesinde 6 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete açıldı.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesinin başarılı hizmetler ürettiğini ve açılan palyatif bakım merkeziyle buna bir yenisini daha eklediğini belirterek, merkezin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven de, hastanede 17 uzman hekimle yoğun bakım, evde bakım, diş, EFOR, Bilgisayarlı Tomografi, kriyoterapi, endoskopi, kolonoskopi, fizik tedavi üniteleriyle nitelikli sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, palyatif bakım merkeziyle hastaların doğumdan ölüme kadar yanlarında olup, şikayetlerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Cumali Alan ve Anestezi Uzmanı Dokor Funda Yücesoy Noyan ise sunumlarında palyatif bakım merkezi hakkında detaylı bilgi verdi.

Alan, son yıllarda kanser görülme sıklığındaki artış, kanser hastalarının yapılan tedavilerle yaşam süresinin uzaması, insan ömrünün uzaması sonucu artan kronik hastalıklar neticesinde palyatif bakım merkezlerine ihtiyaç duyulduğuna değinerek, "Palyatif bakımla hastaların şiddetli ağrılarının ve diğer şikayetlerinin giderilmesi, fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerin karşılanmasını amaçlıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.