Malatya

Malatya'da haşereyle mücadele çalışmaları

10:26 29 Haziran 2016
Malatya'da haşereyle mücadele çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi haşereyle mücadele çalışmalarını sistemli şekilde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 92 personelden oluşan 23 ekiple yapılan mücadele kapsamında, sivrisinek, karasinek ve larvalara karşı etkin bir şekilde ilaçlama yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ilaçlamalar, 7, 20, 25 ve 45 günlük periyotlarla yapılıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, hastalık taşıyıcı haşerelere karşı mart ayında başlattıkları mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek karasinek mücadelesinin ise mayıs sonu itibariyle başladığını kaydetti.

Bozkurt, "Belediyemizin yürütmüş olduğu haşere mücadele çalışmaları, cadde, sokak, fosseptikler, gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları, arıtma tesislerinde yoğun bir şekilde sürdürülmektedir ve bu çalışmalar larva mücadelesinde 20-25 günlük, karasinek erginlerine karşı ilaçlama ise 45 günlük periyotlar şeklinde devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Uçan haşerelere karşı ilaçlama faaliyetlerinin kent genelinde devam ettiğini dile getiren Bozkurt, "Haziran itibariyle 23 araçla tüm cadde ve sokaklarda sabah gün doğumundan önce 03.00-06.00 ve akşam 19.30-23.00 saatleri arasında sivrisinek ve uçan haşerelere yönelik ilaçlama programlarımız devam etmektedir. İlaçlama saatlerinde astım ve nefes darlığı olan vatandaşlarımızın, kapı ve pencerelerini kapatmaları, çocuk ve yaşlıların ilaçlama bölgesinden uzak tutulmaları ve gıda maddelerinin açık bırakılmaması gerekmektedir." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.