Malatya

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

15:08 30 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Güngör ile Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Yahya Alper Bektaş, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Güngör, terör saldırısını kınadığı yazılı açıklamasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Türkiye'ye hain ve alçakça saldırılar düzenlendiğini aktaran İbrahim Göngör, "Ülke olarak bu hain saldırının da üstesinden geleceğiz. Gerçekleştirilen bu saldırılar ülkemizin bölünmez bütünlüğüne hiçbir şekilde zarar veremeyecektir. Ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyen hainler atılan olumlu adımları kabullenmemiş olup, masum insanları katletmişlerdir. Yürekleri yakan bu olaya sebebiyet verenlere 'insan' diyebilmek mümkün değildir. Gerçekleştirdikleri bu hain ve alçakça saldırılar, bölünmez bütünlüğümüzü sarsamayacak." ifadelerini kullandı.

Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Yahya Alper Bektaş ise terör saldırısının kendilerini büyük üzüntüye boğduğunu belirtti.

Hain saldırılardan medet umanların gaflet içerisinde olduğunu vurgulayan Bektaş, şunları kaydetti:

"Bu vatan hainliğini yapanlar hedeflerine ulaşmakta hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır. Masum insanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir. Bu hain saldırıları gerçekleştirenler elbette ki hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizin birliğini ve beraberliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozamayacaktır. Bizlere tarifsiz acılar yaşatan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.