Malatya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

17:24 04 Temmuz 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Şehitlerimiz hakkın rahmetine kavuştuktan sonra istihdamla ilgili olarak yakınları için sadece senede 2 kez atama yapılıyordu. Başbakanımızın talimatıyla bugünkü Bakanlar Kurulu, şehit ailelerimizin hemen talep etikleri anda atamalarının yapılmasını karara bağladı." dedi.

Çalık, Ramazan Bayramı dolayısıyla MİAD Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla Malatya Huzurevinde kalan yaşlıları ziyarete etti.

Sevgi evlerinde kalan minik bir bebeğin kıyafetlerini değiştiren Çalık, daha sonra sevgi evlerinde kalan çocuklarla sohbet etti, onlara bayram harçlığı verdi.

Ziyaretleri kapsamında Malatya Huzurevi'ne geçen Çalık, burada kalan yaşlılarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalık, anne ve babanın en büyük zenginlikler olduğunu, onların ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Çalık, Türkiye'nin yaşlanan bir nüfusa sahip olduğunu anımsatarak, "Bu yaşlanan nüfus 2050 yılı için artık bağımlı olan nüfus haline dönüşecek. Dolayısıyla bizim çok ciddi manada yeni yaşlılık politikalarımızı geliştirmemiz lazım. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Ekonomik Müjdeler Paketi'ne de değinen Çalık, Başbakan Binali Yıldırım'ın göreve gelmesi ve Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na başkanlık yapmasıyla hayata geçirilen yeni ekonomik düzenlemelerin bayram müjdesi olarak Türkiye ile paylaşıldığını kaydetti.

Çalık, özellikle yeni yatırımcıların Türkiye'ye gelişi ve onlara sağlanacak kolaylıklarla yapılacak yatırımların desteklenmesi konusunda çok önemli düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Şehit aileleri için de pakette düzenlemeler bulunduğunu anımsatan Çalık, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz hakkın rahmetine kavuştuktan sonra istihdamla ilgili olarak yakınları için sadece senede 2 kez atama yapılıyordu. Bu atamaları şehit ailelerimiz beklemek zorunda kalıyordu. Başbakanımızın talimatıyla bugünkü Bakanlar Kurulu, şehit ailelerimizin hemen talep etikleri anda atamalarını yapmak üzere karara bağladı. Aynı zamanda şehit ailelerimize ÖTV'siz araç satımları yapılabilecek."

Pakette ticaretle alakalı, esnafı ilgilendiren önemli düzenlemeler yapıldığını belirten Çalık, "Bağkurda yüzde 5'lik indirim yapıldı ve Bağkurdaki yüzde 5'lik indirimle birlikte tüm şoförlerimizin çok önemli bir beklentisi vardı. Araçlarından ÖTV alınmasın istiyorlardı. Bu da yine bayram müjdesi niteliğinde şoför esnafımıza yapılan düzenlemelerdi. Damga vergisiyle alakalı Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın tek pencere haline dönüştürerek bütün işlemleri tek kapıda çözmek, gelecek yatırımları tek pencerede halletmek üzere de çok önemli düzenlemeleri oldu. İnşallah yeni gelecek yatırımlar ve düzenlemeler de ülkemizin bundan sonraki ekonomik göstergelerinin düzelmesine vesile olacak." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.