Malatya

Somuncu Baba Cami ve Külliyesinde sona doğru

10:39 13 Temmuz 2016
Somuncu Baba Cami ve Külliyesinde sona doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi Darende ilçesinde Somuncu Baba Cami ve Külliyesinin bulunduğu Zaviye Mahallesinde değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya’ya gelen yerli, yabancı birçok konuğun en çok uğrayıp gezdiği mekanlardan biri olan Somuncu Baba Cami ve Külliyesinin çevresinde sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldığı bildirildi.

Altyapısı baştan aşağı yenilenen Zaviye Mahallesi ile Somuncu Baba Cami ve Külliyesinde kaldırım, yol, istinat duvarı işlerinin büyük bölümü tamamlanırken peyzaj, aydınlatma ve parke taşı döşeme işininse hızla sürdüğü kaydedildi.

Çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende’nin tarihi mirasına, kültür mirasına sahip çıkmak adına güzel çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Malatya'nın her ilçesinde çalıştıklarını kaydeden Çakır, "Kent genelinde sürdürdüğümüz düzenleme çalışmalarını ilçelerimizde de yapıyoruz. Darende de sürdürdüğümüz çalışmalarda sona yaklaştık. Somuncu Baba Cami ve Külliyesinin etrafını nezih bir görünüme kavuşturduk. Artık yerli, yabancı misafirlerimiz daha rahat gezebilecekler. Buranın feyzinden faydalanıp güzel anılarla dönecekler. Darende'mizde bu güzel çalışmaları yapmamıza destek olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.