Malatya

Temel Beceri ve Eğitim Merkezi yaz dönemi kursları başladı

15:33 14 Temmuz 2016
Temel Beceri ve Eğitim Merkezi yaz dönemi kursları başladı

Malatya Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi'nde yaz dönemi eğitim programı başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tesisler Şube Müdürlüğüne bağlı Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi'nde 4-7 yaş aralığındaki çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağlayan yaz dönemi eğitim programı başladı.

Merkez sorumlusu eğitimci Bayram Ayaz, yaz dönemi kurslarında çocuklara bireysel eğitimler verdiklerini belirtti.

Ayaz, şunları kaydetti:

"Temel Beceri ve Eğitim Merkezi ile çocuklarımız kendilerini daha iyi ifade ediyorlar. Merkezimizde, çocukların fiziksel olarak kemik ve kas yapılarının güçlenmesine dönük sportif çalışmalar yaptırarak, sinir-kas koordinasyonlarının gelişmesini sağlıyoruz. Pazartesi, Salı, Çarşamba 10.00 ile 11.30 arasında diğer çocuklara kurs verilirken, Salı ve Perşembe günleri de öğleden sonra zihinsel ve fiziksel engelli öğrencilerimize yönelik özel programlar uyguluyoruz. Öğrencilerimiz burada sadece fiziksel değil aynı zamanda özgüven ve karar verme becerisini de kazanıyor. Örneğin sosyalleşmeyen, velisinden ayrılamayan öğrencilerimiz buraya gelerek kaynaşmayı, sosyalleşmeyi, öğreniyor."

Şu anda 67 öğrencinin yaz dönemi kursuna devam ettiğini aktaran Ayaz, kurs kayıtlarının Temmuz ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.