Malatya

Başkan Çakır'dan Arguvan'a ziyaret

16:06 19 Ağustos 2016
Başkan Çakır'dan Arguvan'a ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ile Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk olarak Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ı ziyaret eden Başkan Çakır, Arguvan için yapılacak proje çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Malatya'nın bütün ilçelerinde olduğu gibi Arguvan'da da Büyükşehir Belediyesinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Çakır, "Arguvan'ı daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz. İlçemizde içmesuyu, kanalizasyon ve yol çalışmaları devam ediyor. Bir başka çalışmamız da Arguvan'ımız için hayati önem taşıyan heyelan sorunu. Biz, bu konularla ilgili olarak Jeolojik Etüt Araştırma Komisyonu kurmuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Türkiye’nin seçkin üniversitelerimizden hocalarımız bu ekibin içerisinde. Yakında kamuoyuna yapılacak planlama ile ilgili bilgileri paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, ziyaretten dolayı mutlu olduklarını, Büyükşehir Belediyesinin ilçede ilklere imza attığını belirterek, heyelan sorunu ile ilgili çalışmalara teşekkür etti.

Kızıldaş, Başkanı Çakır'a Arguvan türkülerinin bulunduğu kitap ve cd hediye etti.

Belediye ziyaretinin ardından Kaymakamlığı ziyaret eden Başkan Çakır, Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ile ilçe hakkında bir süre sohbet etti.

Yoyunkaya'ya görevinde başarılar dileyen Çakır, genç ve dinamik devlet adamlarına Türkiye'nin büyük ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Kaymakam Yosunkaya ise, Malatya'nın çok güzel bir şehir olduğunu bunda da Başkan Çakır'ın büyük emekleri olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.