Malatya

Vali Toprak'tan esnaf kuruluşlarına ziyaret

11:20 23 Ağustos 2016
Vali Toprak'tan esnaf kuruluşlarına ziyaret

Malatya'da köklü bir esnaf geleneği bulunduğunu belirten Vali Toprak, "Bugüne kadar Malatya'da köklü bir esnaf geleneğimiz, zanaatkar geleneğimiz, kadim medeniyetimizin insanlığımızı besleyen ana iş kollarımız var." dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti.

Vali Toprak, MESOB ve ESKKK'ya yaptığı ziyarette Keskin ve Evren ile bir süre sohbet etti.

Esnafa, darbe girişimi karşısındaki duruşu nedeniyle teşekkür eden Toprak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz, iç savaş ve çatışmaya götüren ihanetin karşısında da esnafımızın, sanatkarlarımızın, ticaret erbabımızın, bu anlamda hem kendilerinin, hem de ailelerinin bir yuva ve ocak olarak, bu kalkışma karşısında milletimizin iradesinin gücünü, esnaf ve sanatkarlar olarak, camia olarak bu kutsal ocak olarak, Ahi Evran’ın bu temayüz eden ocağı olarak özellikle oradaki duruşunuz bizlere de güç vermiştir. Onun için özellikle de teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkarlarımızın var olan sorunlarının ortadan kaldırılması konusunda el birliği ile ben de il valisi olarak üzerimize düşen bir görev olursa her zaman yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

MESOB Başkanı Keskin de ziyaret için teşekkür ederek, bir esnaf çocuğunun Malatya'da valilik yapıyor olmasının kendilerine onur verdiğini kaydetti.

Malatya esnaf ve sanatkar camiasının 30 bine yakın üyesi bulunduğunu anımsatan Keskin, şunları dile getirdi:

"Toplumun barışını ve huzuru sağlayan bir kesimiz. Özellikle 15 Temmuz günü bir karanlık gün ve tabiri caiz ise uçurumdan düştüğümüz esnada geri çıktığımız bir an. Malatya'da bu krizi yönetmenizden dolayı şahsım, bütün oda başkanlarımız ve Malatya halkı adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. O krizi çok iyi yönettiniz, 2. Ordu'nun burada olması, 7. Ana Jet Üssü'nün burada olması, Malatya'ya büyük de kayıp verebilirdi ama sizin mert durmanız, ciddi durmanız, diri durmanız, delikanlıca çıkıp da darbeye karşı koymanız, halkı yönlendirmenizden dolayı Malatya o süreci büyük olaylar yaşanmadan atlattı. Ülkemizde son dönemde, Van'da, Bitlis'te, Elazığ'da ve son olarak Gaziantep'te yaşanan olaylar artık bir eylem değil, bir vahşettir, bir katliamdır. Artık bunu herkesin bilmesi gerekir ve herkesin gövdesini taşın altına koyması gerekir."

Malatya'nın küçük sanayi sitelerinin şehrin göbeğinde kaldığını aktaran Keskin, "Esnafın tek başına site yapması imkansız. Esnafımızın site yapma gücü yoktur. TOKİ'nin bunun için devreye girmesini istiyoruz. Şu anda askeri birliklerin şehrin dışına çıkartılması konusu gündemde. Altay Kışlasının yerinde çok büyük bir alan var, biz ise yeni yapılacak çevre yolu üzerinde ya da köprüye yakın bir noktada 300-500 dönümlük bir alan yapılırsa küçük sanayi sitelerinin bir bölümünü oraya çekeriz." dedi.

ESKKK Başkanı Evren de kooperatif çalışmaları hakkında bilgi vererek, 22 Ağustos 2016 tarihine kadar 30 milyon lirayı aşkın kredi verildiğini belirtti.

Evren, "Yeni sanayi siteleri çalışmamız var. Şevket Keskin başkanımızla girişimlerde bulunduk. 7-8 tane meslek grubunun Yeşiltepe bölgesinde belirlenen alana taşınması için Büyükşehir Belediyemiz bir çalışma başlattılar. Bu çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 650-700 dükkan yapılacak. Yapım konusunda TOKİ'den de destek talep ettik. TOKİ'nin bu hususta Kayseri'de yapmış olduğu bir site var." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.